Zobrazit přihlášovací formulář

dort kamarádce

0.0
dort kamarádce

Potřebné ingredience

Když jsme společně dělaly dort jejímu synovi, tak se prořekla, že nikdy neměla dort...
Takže mi to nedalo a jeden sem jí k narozeninám udělala..
Byly to mé první růžičky..
Taky jsem poprvé zkusila falešný marcipán (mléčnou hmotu) od Ariell s pšeničným sirupem (krásně se s ní pracovalo)a trochu jinak pudinkový krém a marcoš se mi topil :-( Ale taky sem zjistila, že mi lednice nedá méně jak 8°C tak jestli to nebylo i tím...

z jiného pohledu

a taky poprvé mramorový korpus...
Kamarádka fotila mobilem... Taky jde vidět jak to teklo..:-(

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IJohny 10. 1. 2009, 9:50
Já na tebe zapomněla :^) Kytky jsou suprové (clamp) a pak ukaž cos dělala sobě (H)
Init 6. 1. 2009, 8:41
to jsou nádherné růže, dort je moc pěkný (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Macik 2006 6. 1. 2009, 0:27
dortík je úžasný (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 6. 1. 2009, 0:12
Simono dort máš velice krásný. Mám vyzkoušeno, že když není korpus před potažením řádně vychlazen, tak pak marcipán teče. Já mám lednici nastavenou na 3°C a když dělám dort, tak jí dávám na 1°C. Také jsem koukala, že máš potah dost tenký, takže to spíš bylo několik faktorů dohromady. Ovšem to nic nemění na tom, že dortík je super. (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Simule2 6. 1. 2009, 12:16
@ Marcelko, děkuji za chválu, opravdu mě potěšila (L) Právě, že si myslím, že to bylo hlavně tím chlazením... Předtím sem všechny dorty dávala schladit do mražáku... První potah byl opravdu velmi tenký, takže sem dělala ještě jeden asi 3mm, který sem dala na původní (ten byl téměř celý v háji roztopený) jenže i ten se topil... když sem dala trošky krému nahoru abych aspoň trošku uchytila ty růžičky a lístky, tak mi normálně pramínky stékaly :-| Ta fotka v řezu... z toho potahu nezůstalo téměř nic, proto to vypadá tence.. :-S Doufám, že to bylo naposledy, co se mi to takhle stalo.. (hello)
Ilonáček 5. 1. 2009, 19:50
Moc pěkné (clamp) (clamp) (clamp)
akr 5. 1. 2009, 17:49
Simono nádherný dort (Y) (Y)růžičky jsou přímo ukázkové (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)šikovná (clamp)
Simule2 5. 1. 2009, 18:02
@akr Děkuji (F) ;-)
pelda77 5. 1. 2009, 16:54
je krásný (Y) (Y) (Y) (Y)
Simule2 5. 1. 2009, 18:02
@pelda77 (F) (L)
Anelis 5. 1. 2009, 14:10
Simčo, dortík je úžasný, máš krásné barvičky a nádherné růže (Y), to teda napoprvé nádhera (Y) (Y) (Y), fakt šikulka. To, že se ti marcipán roztéká je možná způsobeno podkladem, pod marcipán by neměly přijít krémy obsahující vodu, tzn. tvarohové, šlehačkové a krémy se zakysanou smetanou. Nejlepší je krém nastavovaný kaší nebo klasický pudingovo-máslový. Další varianta je marmeláda nebo trocha másla smíchaná s troškou nutely. Tak ať se ti daří, už se těšíme na další dortíky (radost) :-) (hello)
Simule2 5. 1. 2009, 18:02
@Anelis Alčo, děkuju ;-) (F) Právě že krém pudinkový s máslem byl... tvarohové nedělám a šlehačkové vím, že se nesmí... :-| Uvažuju, že si něco vytvořím k narozkám... Ale to už bych se měla rozhoupat, už mi to klepe na dveře... [A]
Zrušený účet 5. 1. 2009, 13:50
Simono, ten dort je velice hezký, růžičky krásné a v řezu je vidět, že musel být fakt moc dobrý! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) Nechápu, proč se ti ten marcipán rozpouštěl. Já taky nemám v lednici žádnou super nízkou teplotu a nikdy se mi to nestalo *-). Na podmazání pod marcipán to prostě asi chce jen opravdu máslový krém nebo hustou marmeládu :-$ (flower)
Simule2 5. 1. 2009, 13:58
@ Luci, děkuji (F) Asi příště opravdu pod marcoš zkusím jen máslový .. Těď mám v merku zkusit fondán... :-$ Chuťově byl dobrý, tak aspoň, že tak ;-)
Zrušený účet 5. 1. 2009, 13:49
Simčo, ten dort je nááááádhernýýýýý. Kamarádka musela být dojatá. A ty růže jsou přepychové. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Simule2 5. 1. 2009, 14:00
@ Helčo, děkuji (F) Kamarádka to vůbec nečekala... byla opravdu dojatá :-$ Škoda, že se tak topil, určitě by z něj měla větší radost ... :-|

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie